Editorial :

 

 AP Photo/Noah Berger,  Πυρκαγιές Καλιφόρνια Σεπτέμβριος 2020

Στα αμέσως επόμενα χρόνια όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ανθρωπότητα καλείται να απαντήσει (εμπράκτως) σε προκλήσεις που έχουν να κάνουν με την ίδια τη συνέχιση τής ζωής στον πλανήτη μας. Απέναντι στον καταστροφικό ψυχαναγκασμό του κέρδους που διέπει τίς άρχουσες ελίτ και απέναντι στην αυτοκαταστροφική αλλοτρίωση τεράστιων τμημάτων των κυβερνωμένων (των λαών), είναι υπαρξιακή η ανάγκη για εμφάνιση και στέριωμα πολιτικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο (εφόσον και γιά όσο ακόμη υπάρχει χρόνος).
Βέβαια, κανένα κίνημα, εξέγερση, πολιτικός φορέας κ.λ.π. δεν μπορεί να ευοδωθεί (πέρα από το να αποτελέσει υλικό επικαιρότητας για κάποια μικρή περίοδο στα Μ.Μ.Ε.) εάν δεν διαπνέεται:

(1) από πραγματικόν βαθύ ανθρωπισμό, ανεξάρτητα από τους όποιους διαχωρισμούς μεταξύ των λαών, των εθνοτήτων, των ηλικιών, των φύλων  κ.λ.π. μπορεί κανείς να επικαλεστεί (άλλοτε με καλή και άλλοτε με κακή πίστη).
(2) από όρεξη για κοπιώδη και οργανωμένη πνευματική εργασία για την κατανόηση των μηχανισμών κίνησης της ζωής, της φύσης, της παγκόσμιας κοινότητας, της πολιτικής, της οικονομίας, του Καπιταλισμού.
(3) από όρεξη για σκληρή ψυχική (συναισθηματική) εργασία με σκοπό τη διεύρυνση της ικανότητας ισότιμης & καλόπιστης συνεργασίας με τους «γύρω», με τα «αδέλφια» και όχι για τυφλή αναπαραγωγή των σαδομαζοχιστικών σχέσεων εξουσίας
(με τους «κάτω» -τους πιο αδύναμους- και τους «πάνω» - τους πιο ισχυρούς).
Μπορεί, άραγε, η σημερινή ανθρωπότητα να τα καταφέρει, την ώρα που φαίνεται να βαδίζει παιανίζοντας προς το θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα ή τον εξανδραποδισμό της από τις "Αγορές" ;
Υπάρχει άραγε ακόμη χρόνος ;
Μιάς και δεν υπάρχει πολυτέλεια για προφητείες, μικροαστισμό ή κατάθλιψη, προτείνω να απαντήσουμε στα παραπάνω (κοινά σε όλους μας) ερωτήματα, μέσω της λογικής και της πράξης και όχι μέσω της μαγείας και των προφητειών.
Σε αυτό προσπαθώ να συμβάλω με αυτή την Ιστοσελίδα.
Αυτό το κείμενο θα παραμένει σταθερό (σαν  Editorial) ενώ τα υπόλοιπα κείμενα που ήδη έχουν αναρτηθεί, θα ανανεώνονται (με διαρκή updates) όσο τα επεξεργάζομαι, με τη λογική της εμβάθυνσης και όχι της γρήγορης (ψυχαναγκαστικής) αντικατάστασής τους με καινούρια.
Καλή ανάγνωση και αλληλεπίδραση !

Τ.Σ.