Αντισυστημικότητα από τα Lidl και Ορθολογισμός από τα Jumbo... Και όμως, υπάρχουν ενδιάμεσοι δρόμοι

 

Το Σύστημα των Αγορών, το παγκόσμιο Κεφάλαιο έχει (όπως όλα άλλωστε σε τούτο τον κόσμο)  εσωτερικές αντιθέσεις. Γιά να δούμε:
Δυο μεγάλες τάσεις, δύο μεγάλα «στρατόπεδα» έχουν δημιουργηθεί μέσα στους κόλπους της Αυτοκρατορίας και, βέβαια, η σύγκρουσή τους δεν έχει να κάνει με κάποια «αμφιβολία» σχετικά με το εάν είναι …τίμιο, σωστό και δίκαιο οι οικονομικές Ολιγαρχίες να κατέχουν τον πλανήτη (και κάθε έμβυο όν πάνω σε αυτόν) αλλά έχει να κάνει με τη διαφωνία τους σχετικά με τις ΜΕΘΟΔΟΥΣ για την καλύτερη (και πιο μακροχρόνια) ευόδωση του ΚΟΙΝΟΥ τους σκοπού, δηλαδή της Αέναης πολιτικής Κυριαρχίας και της ανεμπόδιστης διατήρησης των προνομίων τους και της Εξουσίας τους.
Στη ναυαρχίδα της Αυτοκρατορίας, τις Η.Π.Α., η αντίθεση αυτή εκφράζεται, στο πολιτικό εποικοδόμημα, με τα δύο μεγάλα Μπλόκ (διεκδίκησης της) Εξουσίας:
ΤΡΑΜΠ vs ΜΠΑΪΝΤΕΝ
Θα ήταν παράλογο, λοιπόν, τα δύο αυτά «στρατόπεδα» να μην εκφράσουν την μεταξύ τους αντίθεση: τόσο στα ζητήματα διατήρησης Γεωπολιτικής Ισχύος της Δύσης, όσο και σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που ανέκυψε όπως είναι η διαχείριση της πανδημίας Covid-19 ....
Για να δούμε:
Το ΠΡΩΤΟ στρατόπεδο έχει ως πολιτικό ΕΚΦΡΑΣΤΗ του (στο λεγόμενο "εποικοδόμημα) ένα διεθνές κόμμα του Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου (εννοούμε: παγκόσμιο πόλεμο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ) με πρώτα βιολιά τους Ντόναλντ Τράμπ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, Μπολσονάρου, Πομπέο, Μπόρις Τζόνσον, Βικτώρια Νούλαντ κ.λ.π. και πρεσβεύει την ΑΜΕΣΗ διεξαγωγή ενός γενικευμένου παγκόσμιου Πολέμου, (εναντίον Κίνας, Ρωσίας, Ιράν) αν μας θυμίζουν κάτι οι προβοκατόρικες δολοφονίες του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί και αμέσως μετά του υπ' αρ. 1 Φυσικού & πυρηνικού επιστήμονα της χώρας, Μοσέν Φαχριζαντέχ τον Νοέμβρη του 2020, καθώς και η αδιανόητη, ακόμη πιό προβοκατόρικη, κατάρριψη του Ρώσικου μαχητικού αεροσκάφους το 2015 κ.λ.π..
Αν μας θυμίζουν κάτι, επίσης, οι παρακάτω φωτογραφίες από την εισβολή στο Καπιτώλιο των Η.Π.Α.:


Στο ζήτημα της Covid-19, αυτή η αδίστακτη (Far Right) παγκόσμια Ακροδεξιά επέλεξε από την αρχή της πανδημίας τη Ναζιστική «ευγονική» που συνοψίζεται στο Δόγμα: «ΟΣΟΙ ζήσουν και ΟΣΟΙ πεθάνουν».
Μόνον όταν αναγκάζονται από την ίδια την αρνητική εξέλιξη της κτηνώδους κοινωνικής αδιαφορίας και τυχοδιωκτισμού που επιδεικνύουν, μόνον μετά δηλαδή από τίς χιλιάδες αδόκητες απώλειες (ιδίως ηλικιωμένων & ευπαθών ομάδων του πληθυσμού) που οι ίδιοι αφήνουν να προκληθούν, αποφασίζουν "να ρίξουν λίγο νερό" στό πρωτόγονο "σκεπτικό" τους....και να θυμηθούν ότι οι εργαζόμενοι για να δουλεύουν (και μόνο) πρέπει, κατ΄αρχήν, να είναι ...ζωντανοί !

Το ΔΕΥΤΕΡΟ στρατόπεδο έχει ως πολιτικό εκφραστή του το διεθνές Κόμμα της …NeoLiberal Σοσιαλδημοκρατίας (Φιλελέ και Φιλε-LEFT ) και πρεσβεύει την συνέχιση της «ήπιας» Ισχύος μέσα από την εξάπλωση των πορτοκαλί Αντεπαναστάσεων (βλέπε: Ουκρανία, Βενεζουέλα, Βολιβία, Κούβα κ.λ.π.) και την άμεση εκτροπή των γνήσιων λαϊκών εξεγέρσεων (Αραβική Άνοιξη).
Αυτό το δεύτερο στρατόπεδο είναι το ίδιο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ως προς τις βασικές του επιδιώξεις (παγκόσμια κυριαρχία των Αγορών, του Κεφαλαίου, του Χρήματος) έχει όμως μιά βασική ΔΙΑΦΟΡΑ με το προηγούμενο, έτσι όπως την αποτύπωσε με το μοναδικό του χιούμορ ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος:
«…και μόνο για να συνεχίσουν να ασκούν απόλυτη επιρροή & εξουσία επί της Γής, το δεύτερο στρατόπεδο αντιλαμβάνεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ότι πρέπει να …συνεχίσει να υφίσταται η Γή και να μην τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα από έναν τρίτο (και τελευταίο) θερμοπυρηνικό Αρμαγεδώνα !...»
Στο ζήτημα της Πανδημίας Covid-19, αυτό το ΔΕΥΤΕΡΟ στρατόπεδο βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει θεαματικά τα Κέρδη και τον έλεγχο πάνω στις Κοινωνίες (ακριβώς όπως το κάνει και στα υπόλοιπα γεωπολιτικά ζητήματα).
Πρώτα βιολιά εδώ είναι οι CEO των εταιρειών της Big Pharma, (π.χ. το ελληνικό μας καμάρι, ο …κτηνίατρος Μπουρλά) η ηγεσία της Ε.Ε. (Μέρκελ, Μακρόν κ.λ.π.) ο Τζώρτζ Σόρος (εμπνευστής και  περήφανος χορηγός των πολιτικών No Border, των έμφυλων ταυτοτήτων & του "δικαιωματισμού"), η Silicon Valley (Facebook - Apple - Google), οι γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου (Amazon,  Alibaba) και στην Ελλάδα ολόκληρο το Συστημικό Κομματικό προσωπικό, οι πλασιέ & κονφερασιέ της «επιτροπής ειδικών λοιμωξιολόγων», τα απολύτως εξαγορασμένα Μ.Μ.Ε. κ.λ.π.
Και, βέβαια, το τελευταίο που "ενδιαφέρει" αυτό το δεύτερο Block του παγκόσμιου Κεφαλαίου, είναι η ...Υγεία των ανθρώπων και ειδικά των φτωχότερων. Αν τους ενδιέφερε, θα είχαν προ πολλού λύσει τουλάχιστον το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας και πρωτίστως της ΠΕΙΝΑΣ και της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ σε ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ...
Αμ δε ! Από τη στιγμή που ΚΑΙ τα εμβόλια (όπως οτιδήποτε άλλο) δεν αντιμετωπίζεται ούτε ως φάρμακο ούτε ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, θα ακολουθήσει τους αδίστακτους Νόμους των Αγορών (του καπιταλισμού):
Αυτή τη στιγμή, έχει εμβολιαστεί μερικά το 24% του παγκόσμιου πληθυσμού και πλήρως μόνο το 10%. Επίσης, στις χώρες χαμηλού εισοδήματος και με αδύναμα συστήματα υγείας, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάνει μόλις το 1%. Από τα 3 δις δόσεων περίπου που κυκλοφορούν, το 70% έχει διατεθεί στις 6 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, ενώ ο ιός έχει μεταδοθεί σε όλες (κοντά 200) και η μετάλλαξη Δέλτα σε 85 χώρες.
Πιό απλά: Το μόνο που ενδιαφέρει την ΕΕ, τις ΗΠΑ και φυσικά τις πολυεθνικές της Big Pharma, είναι οι τιμές πώλησης των εμβολίων (στα κράτη), τα μερίδια αγοράς, ο αποκλεισμός των εμβολίων ανταγωνιστριών χωρών (Ρωσία, Κίνα, Κούβα) και η άσκηση γεωπολιτκής επιρροής & εξουσίας.



Αφού λοιπόν ο λαός μας δεν έχει μπορέσει να ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ και να υψώσει το δικό του Ανάστημα, συνθέτοντας (από τις δικές του αντιθέσεις) μια τρίτη (και τέταρτη και πέμπτη κ.λ.π.) εναλλακτική πρόταση, απέναντι στις δύο προαναφερθείσες του Συστήματος, είναι φυσικό να αρρωσταίνει ψυχικά μιας και αναγκάζεται να ενσωματώνει ξένες (προς τις δικές του ανάγκες) «λύσεις» και να γίνεται έρμαιο κοινών και χυδαίων τσαρλατάνων.
Ενδεικτικά και μόνον θα μπορούσα να αναφέρω τον περιβόητο καινούριο Influencer της Ακροδεξιάς Φαίδωνα Βόβολη (ως εκπρόσωπο του πρώτου στρατοπέδου) και τον περιβόητο πολυεπιστήμονα πολυμίξερ κύριο Μόσιαλο (ως εκπρόσωπο του δεύτερου στρατοπέδου).

Ο πρώτος (φρουρούμενος & επικουρούμενους από φουσκωτούς, μπράβους & υπηρετικό προσωπικό) επιδιώκει να δημιουργήσει ακροδεξιό «κίνημα» ψαρεύοντας (με …παραγάδια) μέσα στους ανθρώπους που αντλούν την (δανεική & θρησκόληπτη) δύναμή τους μέσω της λατρείας μεταφυσικών «δυνάμεων» και προφητειών :



και ο δεύτερος
(μαζί με τον υπόλοιπο θίασο Γώγου, Σύψα, Παγώνη κλπ) ψαρεύοντας μέσα στα μικροαστικά …διβάρια των δήθεν «ορθολογιστών» πολιτών που έχοντας διαβάσει (κάποτε) ενάμιση βιβλίο στη ζωή τους, θεωρούν ότι κατατάσσονται αυτοδίκαια στο στρατόπεδο του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, παρότι η πολιτική τους προσέγγιση είναι το ίδιο θρησκόληπτη με των "ψεκασμένων", καθώς ταυτίζουν (αυθαίρετα, φιλάρεσκα και προκλητικά) την Επιστήμη με τις Αγορές & τον Καπιταλισμό, αγνοώντας ηθελημένα ακόμη και τα φρικτά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί διαχρονικά στο όνομα της Επιστήμης από δήθεν «λειτουργούς» της, αρκεί π.χ. να ξεστραβωθούν και να διαβάσουν το τι έκανε η πλειοψηφία των Γερμανών Γιατρών στην περίοδο 1930 – 1944 και αν όλα αυτά τα αδιανόητα που έκαναν μπορούν να χαρακτηριστούν "επιστήμη"….
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σίγουρα, βέβαια, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ..."επιστήμη" τίς στρατιές "ειδικών" οικονομολόγων (πολλών από αυτούς βραβευμένων με ..Νόμπελ) που "δεν πήραν χαμπάρι" το παγκόσμιο Οικονομικό Κράχ του 2007 - 2010 και αμέσως μετά συμφωνούσαν ασυζητητί ότι η δύσμοιρη Ελλάδα μας έπρεπε να υποστεί την ...επιστημονική τους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ επέμβαση, για να εμφανίζεται σήμερα (δέκα χρόνια μετά και αφού υπακούσαμε αυτοκαταστροφικά σε ΟΛΑ τα μέτρα που μας επέβαλαν) να χρωστάει στούς περιβόητους "δανειστές" γύρω στα 40 δις Ευρώ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσα το 2010 (και έχοντας διαλύσει το Α.Ε.Π. και ξεπουλήσει όλη την Δημόσια περιουσία...):

                                     

Η ανάγκη, λοιπόν, των απλών ανθρώπων του λαού μας, η ανάγκη των πιο μορφωμένων εξ ημών, να βγούμε από το καβούκι μας, να προκαλέσουμε Συναντήσεις, Συνελεύσεις και να περιορίσουμε τον ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ λόγο (και πρακτικές) που, όπως είδαμε, αφορούν Συμφέροντα των Ελίτ και όχι δικά μας, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Ο χρόνος, επίσης, δεν δουλεύει υπέρ μας τη στιγμή μάλιστα που η ΕΞΑΡΤΗΣΗ του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας στα προαναφερθέντα ΞΕΝΑ κέντρα εξουσίας και επιβολής, έχει λάβει διαστάσεις πλήρους αφανισμού μας, για λογαριασμό Τρίτων…

- Ναί, αλλά Τί ακριβώς μπορούμε να κάνουμε Εμείς οι ...Κακόμοιροι ?
- Είπαμε: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να ...αγκαλιάσουμε μία από τίς δύο αυτές εκδοχές του παγκόσμιου Κεφαλαίου ως "δικές μας" και να οδηγηθούμε σε πολιτική & κοινωνική διχόνοια μεταξύ μας.
Π.χ. κανείς δεν μας αναγκάζει να νιώθουμε ως "δικούς μας" όσους με αφορμή το (προφανές) δικαίωμά τους να μην εμβολιαστούν, πουλάνε κυριολεκτικά τρέλα αρνούμενοι να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο προστασίας (μάσκες, αποστασιοποίηση κλπ) και λειτουργούν, έτσι, πραγματικά αντικοινωνικά & ανεύθυνα.
Καμία σχέση προφανώς δεν έχουν μαζί τους οι χιλιάδες απλών πολιτών που λειτουργούν με κοινωνική υπευθυνότητα δηλ. παίρνοντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως μάσκες, αποστασιοποίηση & διαγνωστικούς ελέγχους (οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν αυστηρά δημόσιοι & δωρεάν) και, παράλληλα, προσπαθούν να σκεφτούν ψύχραιμα και με το δικό τους μυαλό, σχετικά με τον εμβολιασμό τους (και οσονούπω, των παιδιών τους).
Ούτε, βέβαια, οι χιλιάδες Υγειονομικοί που έχουν εξαναγκαστεί σε αναστολή εργασίας (!) παρότι είναι οι ίδιοι που είχαν ριχτεί στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορωνοϊού (με τίς ειδικές στολές και λοιπά ατομικά μέτρα προστασίας) για μήνες ολόκληρους που δεν υπήρχαν κάν εμβόλια...
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ:
Κανείς δεν μας αναγκάζει να νιώθουμε "δικούς μας" όσους με αφορμή την (δήθεν) ορθολογική σκέψη καταλήγουν στο (κάθε άλλο παρά επιστημονικό) συμπέρασμα της ανάγκης για μαζικό, καθολικό εμβολιασμό, και προχωρούν ακάθεκτοι σε άθλιες & φασιστικές προτροπές για Τιμωρητικά (εξοντωτικά) μέτρα και για βίαιη Υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών (σε όλες τίς ηλικίες !), ενώ είναι προφανές ότι το μοναδικό τους κίνητρο είναι η άσκηση πολιτικής εξουσίας & ολοκληρωτισμού (για πολλούς εξ' αυτών: και με το ...αζημίωτο, εννοείται).
Τί μπορούμε λοιπόν να κάνουμε εμείς ?
Μπορούμε να σκεφτόμαστε (24 ώρες το 24-ωρο αν είναι δυνατόν) με τό δικό μας μυαλό, να συναντιόμαστε, να οργανωνόμαστε κοινωνικά & πολιτικά και, πρώτα απ' όλα να προσπαθήσουμε (με τη μέγιστη δυνατή Οργάνωση και Αποφασιστικότητα) να παρέμβουμε στην ιστορική στιγμή θέτοντας τα δικά μας ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ, όχι ως "ιδέα" ή "πρόταση", αλλά ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ πρός τήν (όποια) Κυβέρνηση (συνεχίσει ή σχηματιστεί):

Τ.Σ.