Τα Προτάγματα των καιρών μας

 

Στα αμέσως επόμενα χρόνια όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ανθρωπότητα καλείται να απαντήσει (εμπράκτως) σε προκλήσεις που έχουν να κάνουν με την ίδια τη συνέχιση τής ζωής στον πλανήτη μας.
Απέναντι στον ψυχαναγκασμό του κέρδους που διέπει τίς άρχουσες ελίτ και απέναντι στην αυτοκαταστροφική αλλοτρίωση τεράστιων τμημάτων των κυβερνωμένων (ημών δηλαδή), είναι υπαρξιακή η ανάγκη για την εμφάνιση και το στέριωμα πολιτικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο (εφόσον και γιά όσο ακόμη υπάρχει χρόνος). 
Μπορεί, άραγε, η σημερινή ανθρωπότητα να τα καταφέρει, την ώρα που φαίνεται να βαδίζει παιανίζοντας προς το θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα ή τον εξανδραποδισμό της από τις "Αγορές" ;
Υπάρχει άραγε ακόμη χρόνος ;
Ποιές είναι λοιπόν οι άμεσες Προτεραιότητες, τα Προτάγματα του καιρού μας ?
Ας μιλήσουμε πρώτα για την Ελλάδα:
(1) Το βασικό εθνικό έγκλημα που έχει συντελεστεί είναι η δια της βίας μετατροπή της πατρίδας μας, σε πλήρη χρεοδουλοπαροικία με ανελεύθερο (ολιγαρχικό, ψευδεπίγραφα δημοκρατικό) καθεστώς και με άμεσα αποτελέσματα της δεκαετίας που πέρασε:
- 600.000 νέοι άνθρωποι ήδη μετανάστευσαν βιαίως, επήλθε 200 % αύξηση της Ανεργίας & έγινε 30 % μείωση του ΑΕΠ της χώρας.
- Επιβλήθηκε αδιανόητη μείωση μισθών & συντάξεων και επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας επιφέροντας 120 % αύξηση της φτώχειας (!)
- Προκλήθηκε εκθετική αύξηση του ποσοστού κατάθλιψης και συγγενών παθήσεων ή διαταραχών, 45 % αύξηση παιδικής θνησιμότητας & τεράστια αύξηση των αυτοκτονιών, με ηλικιακή αιχμή 40-55 ετών.
(2) Οι υπεύθυνοι πολιτικοί & πολιτειακοί παράγοντες (δηλ. όσοι μέχρι και σήμερα υπέγραψαν και υπογράφουν τα σχετικά Μνημόνια, Δανειακές συμβάσεις, «νόμους», Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κ.λ.π.) έχουν διαπράξει εσχάτη προδοσία.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να διατηρήσει στη μνήμη του και στην πολιτική του ιστορία αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα, όχι για λόγους αντεκδίκησης ή οτιδήποτε παρόμοιο, μα για τον απλούστατο λόγο ότι ουδέποτε θα καταφέρει να προχωρήσει στην εθνική & κοινωνική του απελευθέρωση αν δεν κλείσει αυτούς τους οδυνηρούς λογαριασμούς (γερμανικές επανορθώσεις Β’ παγκοσμίου πολέμου, εγκληματικές δανειακές συμβάσεις της περιόδου 2010- 2020 κλπ).
(3) To ελληνικό δημόσιο «χρέος» εμφανίζεται σήμερα 360 δισ. ευρώ (όταν το ΑΕΠ της Ελλάδος είναι 180 δις ευρώ περίπου) ενώ το έτος 2010, πριν το πρώτο Μνημόνιο, το δημόσιο χρέος ήταν στα 320 δισ. ευρώ και το ελληνικό ΑΕΠ στα 220 δισ. ευρώ !
Πώς είναι δυνατόν (ακόμη και με όρους τοκογλυφίας) το αποκαλούμενο δημόσιο χρέος της χώρας μας να εμφανίζεται σήμερα 40 δισ. ευρώ μεγαλύτερο από ότι πριν τα Μνημόνια και, την ίδια στιγμή, το ΑΕΠ να είναι 40 δισ. ευρώ μικρότερο ;
Και, βέβαια, οι «αγορές» κρίνουν ότι τώρα μπορούμε να βγούμε στις Αγορές, ενώ δεν μπορούσαμε να βγούμε το 2010 !
Δηλαδή η παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία ισχυρίζεται ότι δημιουργώντας (εκ του μηδενός) Κεφάλαια (δηλαδή δανείζοντας τα Κράτη αέρα κοπανιστόν) έχει να λαβαίνει από κάθε ανήλικο (ή αγέννητο) παιδί στην Ελλάδα, περί τα 35.000,00 € τα οποία κάθε μέρα που περνάει θα … αυξάνονται και για αυτό μας το κατόρθωμα που το βαφτίζουν «κανονικότητα» μας δίνουν και συγχαρητήρια !!
Επομένως βασική μας απαίτηση πρέπει να είναι η ενεργοποίηση της διαδικασίας της Σεισάχθειας (άμεση παύση πληρωμών, λογιστικός έλεγχος και δομική αναδιάρθρωση του δήθεν «δημόσιου» χρέους) και αντίστοιχη στοχευμένη διαδικασία για την αναδιάρθρωση των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών & επιχειρήσεων προς τους τοκογλύφους τραπεζίτες & ομίλους, με κύρια πολιτική κατεύθυνση την προστασία της πρώτης κατοικίας και την άμεση εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και κοινωνικής ηρεμίας στον επί δεκαετία εξανδραποδιζόμενο ελληνικό λαό.
(4) Η πανδημία covid-19 φανέρωσε το πάνω όριο του «ενδιαφέροντος» που έχει η άρχουσα οικονομική & κομματική ελίτ της χώρας για τις τύχες του ελληνικού λαού: Αν πρόκειται είτε να κερδοσκοπήσει (ή τουλάχιστον να μην βάλει ούτε ευρώ, ούτε δολάριο από την τσέπη της) έχει καλώς, επιτρέπει και καμιά υγειονομική επιτυχία και τίποτε χάπενινγκς με «παλαμάκια» στους γιατρούς του ΕΣΥ. Μόλις ζορίζουν λιγάκι τα πράγματα, τότε «ο καθένας για την πάρτη του», «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», οι έχοντες με τους έχοντες και «οι πτωχοί με τους πτωχούς».
Το ακόμη χειρότερο όμως είναι ότι (υλοποιώντας την ατζέντα “The Great Reset” του W.E.F) η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται την πανδημία και τον υποδαυλισμένο από τα ΜΜΕ καθημερινό Τρόμο & φαιά Προπαγάνδα, ώστε να ασκήσει άθλια πολιτική διαχωρισμού των πολιτών σε «εμβολιασμένους» και «ανεμβολίαστους» με τη βοήθεια των Τεχνοφασιστικών μεθόδων που ξεκινούν με πολιορκητικό κριό τα περιβόητα Green Pass εμβολιασμών και προχωρούν στα QR συστήματα διαρκούς επιτήρησης & Social Credit System (που ήδη εφαρμόζονται με μεγάλη …επιτυχία από το ολοκληρωτικό Καθεστώς της Κίνας).
Είναι αδήριτη ανάγκη να δημιουργήσουμε δομές αντίστασης :
Ενάντια στο καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» που χτίζεται από τις κυβερνήσεις με την αξιοποίηση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Ενάντια στην απειλή να μονιμοποιηθεί ένα καθεστώς με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, μια ιδιότυπη δικτατορία.
Ενάντια στην καταπάτηση των κατοχυρωμένων ατομικών, συλλογικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, όπως είναι: το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και επικοινωνίας, της αυτοδιάθεσης του σώματος και της συναίνεσης σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη, της ιδιωτικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, του συνέρχεσθαι, του συνδικαλίζεσθαι, της εργασίας και της συμμετοχής στην οικονομική ζωή κ.ά.
Ενάντια στην υπονόμευση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία που πέρασε με ειδικούς νόμους μέσα στην επιδημία.
Ενάντια στην κατάφωρη ενίσχυση της επιτήρησης και του ελέγχου των πολιτών, με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα.
Και, έπειτα, τι κατεπείγουσες αρμοδιότητες έχουμε απέναντι στους υπόλοιπους συνανθρώπους μας & στο κοινό μας σπίτι, την Γή ?
Κατ’ αρχήν επιγραμματικά : Ελευθερία – Ισότητα – Δημοκρατία - Ειρήνη
Όλα όμως τα παγκόσμια προβλήματα χάνουν την σοβαρότητα & την ηθική τους βάση εάν δεν αντιμετωπιστούν μέσα από την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της ΑΜΕΣΗΣ (στον παρόντα χρόνο) εφαρμογής ΟΛΩΝ των βασικών αρχών της Διακήρυξης των δικαιωμάτων του Ανθρώπου για κάθε ανθρώπινο πλάσμα που ζεί ΣΗΜΕΡΑ δίπλα μας ή λίγο πιο μακριά μας και συγκεκριμένα: Ασφάλεια – Κατοικία – Νερό –Τροφή – Σεβασμό.
Ειδάλλως, ακόμη και τα πιο κρίσιμα ζητήματα της ανθρωπότητας θα φαντάζουν σαν ναρκισσιστικές ανησυχίες των προνομιούχων (?) κατοίκων της ανεπτυγμένης (?) Δύσης.
Θα ακούγεται όλο και πιο παράταιρο να «ανησυχούμε» για τα πλάσματα που ΘΑ ζήσουν σε έναν ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ χρόνο, εάν την ίδια στιγμή δεν δίνουμε (κατ΄ ουσίαν) δεκάρα τσακιστή για τους άλλους ανθρώπους που ζούν ΣΗΜΕΡΑ σε κάποιον άλλο, λιγότερο προνομιούχο τόπο (Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική ή και δίπλα μας).
Καλό θα είναι, τέλος, να συσχετίσουμε τη μοίρα των Κολασμένων του πλανήτη με τη δική μας μοίρα, γιατί θα διαπιστώνουμε καθημερινά (με όλο και μεγαλύτερη «έκπληξη») ότι ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ π.χ. για τους πιο γενναίους & ιδεαλιστές ακτιβιστές, διανοούμενους & δημοσιογράφους της γενιάς μας, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ επίσης για τα μικρά τοπικά κινήματα αυτοχθόνων πληθυσμών στις χώρες που βρίσκονται κάτω απ’ τη μπότα της Ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, καθώς και για τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των λαών που υποφέρουν για δεκαετίες (Παλαιστίνη, Συρία, Ιράκ κ.λ.π.), θα συνεισφέρουμε άθελά μας (?) στην δημιουργία ενός Σιδερένιου Τείχους αποσιώπησης & χειραγώγησης της Αλήθειας, που μπροστά του κάθε φυλακή και κάθε δυστοπία που έχει περιγραφεί μέχρι σήμερα θα μοιάζει μέχρι και …χαριτωμένη.
 

Και γιά τον πόλεμο στην Ουκρανία ?
Τί μπορούμε να κάνουμε, άραγε, γι' αυτό ? Γιά να δούμε:
Η φαιά κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη & ΝΔ συνεχίζει να στέλνει άγνωστης ποσότητας & ποιότητας οπλισμό στην Ουκρανία, ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ έτσι με εντελώς προβλέψιμο τρόπο την Ελλάδα στον Αρμαγεδώνα που έρχεται...
Αυτό το πράττει παρότι γνωρίζει καλά ότι ποσοστό της τάξης του 90% των ελλήνων πολιτών είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ σε αυτή την καταστροφική εμπλοκή.
Γιατί το κάνει ?
Διότι το επιτρέπουμε.
Επομένως, δεν είναι ώρα ούτε για τη συνέχιση τού μικροαστικού απολιτίκ Lifestyle, ούτε βέβαια είναι ο καιρός να συνεχίζουμε τίς πλαδαρές συναυλίες "ειρήνης", χωρίς ΑΜΕΣΟ και συγκεκριμένο πολιτικό στόχο τον οποίο θα είμαστε αποφασισμένοι να τον υλοποιήσουμε :
Υπάρχουν Αρμοδιότητες, Καθήκοντα, συγκεκριμένες διεκδικήσεις που πρέπει να ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ στην άθλια (και μοιραία όπως τείνει να εξελιχθεί) κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πορείες & συλλαλητήρια έξω από τίς Αμερικάνικες βάσεις, έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έξω από τη Βουλή στην πλ. Συντάγματος :
"ΚΑΜΙΑ περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας"
Είναι μπανάλ "αυτά" ?
Το γνωρίζω, αλλά και οι ατομικές βόμβες είναι μπανάλ, "φορέθηκαν" πολύ το καλοκαίρι του 1945 , αλλά σήμερα ξαναέρχονται στή μόδα, λένε οι ...Influencers και οι Ινφλουέσσες.
Οπότε...